Wok­noe­dels met var­kens­haas in oes­ter­saus

Oestersaus en varkenshaas: een gouden combinatie.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Oestersaus en varkenshaas: een gouden combinatie. 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  2. Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de kaneel, kruidnagel, peper en zout. Verhit 2 el olie in de wok en bak de varkenshaas 7 min. Keer regelmatig. Voeg de laatste minuut 2 el woksaus toe. Schep het vlees uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember 1 min. Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak 4 min. Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en bak nog 1 min. Snijd het vlees in dunne reepjes en verdeel over de noedels.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden koriander.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 04 - Nieuwe smaken, Receptkaarten Allerhande 6 2015

Woknoedels met varkenshaas in oestersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­noe­dels met var­kens­haas in oes­ter­saus

1
1
  • 250 g mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

2
2
  • 250 g varkenshaas
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel

Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de kaneel, kruidnagel, peper en zout.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 30 ml oestersaus

Verhit de olie in de wok en bak de varkenshaas 7 min. Keer regelmatig. Voeg de laatste minuut de oestersaus toe.

Tip: 30 ml is 2 el

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4

Schep het vlees uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

5
5
  • 2 cm verse gember
  • 1 el arachideolie

Schil en rasp de gember. Verhit de olie in de wok en roerbak de gember 1 min.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

6
6
  • 800 g Chinese roerbakmix

Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak 4 min.

7
7
  • 170 ml oestersaus

Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en bak nog 1 min.

8
8

Snijd het vlees in dunne reepjes en verdeel over de noedels.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.