Ve­ga­bur­ger met se­sam­may­o­nai­se en kom­kom­mer

Barbecueën als je geen vlees of vis eet? Kan prima! Deze burger bomvol groente doet nergens voor onder.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Barbecueën als je geen vlees of vis eet? Kan prima! Deze burger bomvol groente doet nergens voor onder. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Meng de tahini en mayonaise met de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf in de lengte in linten. Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng de komkommer, radijs en azijn met de rest van het sesamzaad.
  3. Snijd de sesambollen open. Gril de helften op de snijkanten 2 min. op de barbecue. Neem van de grill. Gril de burgers 4 min. op de barbecue, keer halverwege. Verkruimel onder tussen de kroepoek.
  4. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de helft van de sesammayonaise en beleg met de komkommersalade. Leg hierop een burger, verdeel de rest van de mayonaise erover en bestrooi met de kroepoek en tuinkers. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Vegaburger met sesammayonaise en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­bur­ger met se­sam­may­o­nai­se en kom­kom­mer

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 el tahini white
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sesamzaad

Meng de tahini en mayonaise met het sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • ½ komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf in de lengte in linten.

4
4
  • 50 g radijsjes
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el sesamzaad

Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng de komkommer, radijs en azijn met het sesamzaad.

5
5
  • 4 sesambollen

Snijd de sesambollen open. Gril de helften op de snijkanten 2 min. op de barbecue. Neem van de grill.

6
6
  • 4 vegetarische hamburgers
  • 25 g cassavekroepoek

Gril de burgers 4 min. op de barbecue, keer halverwege. Verkruimel ondertussen de kroepoek.

7
7

Besmeer de onderste helften van de broodjes met de helft van de sesammayonaise en beleg met de komkommersalade.

8
8
  • 1 bakje tuinkers

Leg hierop een burger, verdeel de rest van de mayonaise erover en bestrooi met de kroepoek en tuinkers. Leg de bovenkant van de broodjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.