Pas­ta­sa­la­de met zalm en zee­kraal

Japan meets Italië in deze zilte salade.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Japan meets Italië in deze zilte salade. 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten en snijd de zeekraal in stukjes. Verwijder het vel van de zalm en verdeel de vis in stukjes.
  3. Snijd de sushi gember heel fijn en meng met de yoghurt en wasabi tot een dressing. Voeg de dressing, zeekraal, radijsjes en 2/3 van de zalm toe aan de pasta met tuinerwten en schep om.
  4. Verdeel de rest van de zalm erover en bestrooi met het maanzaad.

combinatietip:

Lekker met een schijfje limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met zalm en zeekraal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met zalm en zee­kraal

1
  • 250 g volkoren penne
  • 300 g tuinerwten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.

2
  • 1 bosje radijs
  • 100 g zeekraal

Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten en snijd de zeekraal in stukjes.

3
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Verwijder het vel van de zalm en verdeel de vis in stukjes.

4
  • 3 el sushi gember
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 tl wasabi

Snijd de sushi gember heel fijn en meng met de yoghurt en wasabi tot een dressing.

5

Voeg de dressing, zeekraal, radijsjes en 2/3 van de zalm toe aan de pasta met tuinerwten en schep om.

6
  • 2 el maanzaad

Verdeel de rest van de zalm erover en bestrooi met het maanzaad. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een schijfje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.