Groen­te­cur­ry met vis­sa­té

De komkommer geeft een fris accent aan deze groentecurry.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht De komkommer geeft een fris accent aan deze groentecurry. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit voor de groentecurry de olie in een wok en roerbak de Thai red currypoeder 30 sec. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  2. Verdeel ondertussen de visflakes over de satéprikkers en leg deze in de groentecurry. Laat met de deksel op de pan in 8 min. zachtjes koken.
  3. Schaaf ondertussen de komkommers in de lengte in linten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Hak de pinda's grof.
  4. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en komkommer en bestrooi met de pinda’s.
  5. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de groentecurry met vissaté en komkommersalade.

combinatietip:

Lekker met bosui.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 387 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2015

Groentecurry met vissaté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­cur­ry met vis­sa­té

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 2 el thai red curry

Verhit voor de groentecurry de olie in een wok en roerbak de Thai red currypoeder 30 sec.

2
2
  • 250 g Thaise roerbakmix
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 250 g pangasiusflakes

Verdeel ondertussen de visflakes over de satéprikkers en leg deze in de groentecurry.

4
4

Laat met de deksel op de pan 8 min. zachtjes koken.

5
5
  • 2 komkommers

Schaaf ondertussen de komkommers in de lengte in linten.

6
6
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7
  • 4 el pinda's

Hak de pinda's grof.

8
8
  • 4 el zoete chilisaus

Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en komkommer en bestrooi met de pinda’s.

9
9
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de groentecurry met vissaté en komkommersalade.

combinatietip:

Lekker met bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.