Sa­té met sam­bal­boon­tjes en kat­jang pe­dis

Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de helft van de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.
  2. Halveer ondertussen de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Hak de katjang pedis grof.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika, sperziebonen en sambal 5 min. Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.

bereidingstip:

Kook de rijst 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Afgekoelde rijst geeft een mooie droge korrel.

combinatietip:

Lekker met cassavecrackers.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.720 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Saté met sambalboontjes en katjang pedis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­té met sam­bal­boon­tjes en kat­jang pe­dis

1
1
  • 300 g Surinaamse rijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen.

2
2
  • 300 g hamlappen
  • 2 el ketjap manis

Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 100 g katjang pedis

Halveer ondertussen de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Hak de katjang pedis grof.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 250 g satésaus

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 450 g gebroken sperziebonen
  • 2 el sambal badjak

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de paprika, sperziebonen en sambal 5 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6
  • 2 el ketjap manis

Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.

bereidingstip:

Kook de rijst 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Afgekoelde rijst geeft een mooie droge korrel.

combinatietip:

Lekker met cassavecrackers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.