Aard­bei­en-cran­ber­ryjam

Ouderwets zelf jam maken: leuk!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Ouderwets zelf jam maken: leuk! 1 stuks
3 5

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gesteriliseerde pot (360 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pers de sinaasappel uit. Doe de aardbeien, cranberry’s en het sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en kook 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  2. Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Kook de jam nog 15 min. op laag vuur. Laat 10 min. afkoelen en doe in de pot. Vul deze tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

combinatietip:

Je kunt bij stap 3 nog ½ el sinaasappelrasp toevoegen voor iets meer sinaasappelsmaak.

bewaartip:

Na het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.

bewaartip:

Hang aan de pot een kaartje met de naam van de jam en de maand en het jaartal van bereiding.

video

Jam ma­ken

Kookles - 04:57 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 232 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeien-cranberryjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en-cran­ber­ryjam

1
1
  • 250 g aardbeien
  • 1 sinaasappel

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pers de sinaasappel uit.

2
2
  • 250 g doosjevol cranberry's

Doe de aardbeien, cranberry’s en het sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en kook 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 200 g geleisuiker

Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Kook de jam nog 15 min. op laag vuur. Laat 10 min. afkoelen en doe in de pot.

4
4

Vul deze tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

combinatietip:

Je kunt bij stap 3 nog ½ el sinaasappelrasp toevoegen voor iets meer sinaasappelsmaak.

bewaartip:

Na het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.

bewaartip:

Hang aan de pot een kaartje met de naam van de jam en de maand en het jaartal van bereiding.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.