Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do

Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Vooral met muhammara, een saus van gegrilde paprika, granaatappelpitjes en walnoten, erbij.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Vooral met muhammara, een saus van gegrilde paprika, granaatappelpitjes en walnoten, erbij. 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit de grillpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat afkoelen. Laat ondertussen de gegrilde paprika’s uitlekken in een zeef. Doe de paprika met 2/3 van de granaatappelpitjes en de walnoten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus, de muhammarasaus.
  2. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de schil en halveer in de lengte. Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de avocado’s in delen 4 min. op de snijkant. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de helft ervan met de helft van de tuinkers en de saus door de quinoa. Voeg peper en zout toe. Bestrooi de avocado met peper en eventueel zout. Schep de quinoasalade op een platte schaal en verdeel de avocado erover. Garneer met de rest van het basilicum, de tuinkers en granaatappelpitjes.

combinatietip:

Lekker met brococress en gegrilde tonijn (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met granaatappel & avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do

1
  • 250 g quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2
  • 60 g walnoten

Verhit de grillpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat afkoelen.

3
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat ondertussen de gegrilde paprika’s uitlekken in een zeef.

4
  • 120 g granaatappelpitjes

Doe de paprika met 2/3 van de granaatappelpitjes en de walnoten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus, de muhammarasaus.

5
  • 4 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de schil en halveer in de lengte.

6
  • 1 el olijfolie

Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de avocado’s in delen 4 min. op de snijkant.

7
  • 15 g basilicum
  • 1 bakje tuinkers

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de helft ervan met de helft van de tuinkers en de saus door de quinoa. Voeg peper en zout toe.

8

Bestrooi de avocado met peper en eventueel zout. Schep de quinoasalade op een platte schaal en verdeel de avocado erover.

9

Garneer met de rest van het basilicum, de tuinkers en granaatappelpitjes. Lekker!

combinatietip:

Lekker met brococress en gegrilde tonijn (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.