Sus­hi­sa­la­de

Bijzonder, deze frisse rijstsalade met komkommer, avocado en gebakken zalm. De stukjes nori en wasabimayo geven ’m een echte sushismaak.

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Bijzonder, deze frisse rijstsalade met komkommer, avocado en gebakken zalm. De stukjes nori en wasabimayo geven ’m een echte sushismaak. 4 personen
4 176

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Giet het mengsel door de nog warme rijst en blijf 3 min. omscheppen.
  2. Verwijder de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in dunne repen. Leg de slareepjes op de bodem van een ruime, platte schaal. Verdeel de wasabimayonaise over de sla. Schep de sushirijst op de sla.
  3. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange repen. Snijd de repen in stukjes van ca. 6 cm en verdeel over de rijst.
  4. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Verdeel de zalm in stukjes, besprenkel met de sojasaus en leg op de salade.
  5. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in lange repen en leg op de salade. Scheur het norivel in stukjes en strooi over de salade.

variatietip:

De salade is ook lekker als lunchgerecht.

combinatietip:

Lekker met extra sojasaus en extra wasabimayonaise.

bewaartip:

Je kunt de salade tot en met het besprenkelen van de zalm met sojasaus voorbereiden. Vlak voor de picknick bak je thuis de zalm. Of je bakt ’m op de barbecue. Verdeel de stukjes norivel en avocado ter plekke over de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Sushisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­sa­la­de

1
  • 250 g sushirijst

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker

Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Giet het mengsel door de nog warme rijst en blijf 3 min. omscheppen.

3
  • 2 kropjes babyromainesla

Verwijder de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in dunne repen. Leg de slareepjes op de bodem van een ruime, platte schaal.

4
  • 4 el wasabimayonaise

Verdeel de wasabimayonaise over de sla. Schep de sushirijst op de sla.

5
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange repen.

6

Snijd de repen in stukjes van ca. 6 cm en verdeel over de rijst.

7
  • 300 g zalmfilet

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur.

8
  • 2 el Japanse sojasaus

Verdeel de zalm in stukjes, besprenkel met de sojasaus en leg op de salade.

9
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in lange repen en leg op de salade.

10
  • 1 norivel

Scheur het norivel in stukjes en strooi over de salade. Lekker!

variatietip:

De salade is ook lekker als lunchgerecht.

combinatietip:

Lekker met extra sojasaus en extra wasabimayonaise.

bewaartip:

Je kunt de salade tot en met het besprenkelen van de zalm met sojasaus voorbereiden. Vlak voor de picknick bak je thuis de zalm. Of je bakt ’m op de barbecue. Verdeel de stukjes norivel en avocado ter plekke over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.