Cour­get­te-­rook­vlees­sa­la­de met ei en ru­co­l­a­pes­to

Deze salade heeft het gewoon. Rookvlees, smeuïg eitje, gegrilde courgette en daaroverheen rucolapesto. Die gaan we nog heel vaak maken.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze salade heeft het gewoon. Rookvlees, smeuïg eitje, gegrilde courgette en daaroverheen rucolapesto. Die gaan we nog heel vaak maken. 4 personen
4 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het stokbrood in 8 schuine plakken. Bestrijk deze aan beide kanten met 2 el olie. Verhit de grillpan en gril de plakken in delen 4 min. (crostini’s). Keer halverwege. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten langs de crostini’s als ze nog warm zijn. Snijd de courgettes in plakken van ½ cm. Meng in een kom met 2 el olie, oregano, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de courgette in delen in 5 min. gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd in plakjes.
  2. Doe de rucola, de rest van de olie, de hazelnoten, peper en eventueel zout in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een pesto. Leg de plakjes courgette, het rookvlees en de plakjes ei dakpansgewijs op een schaal en verdeel wat rucolapesto erover. Serveer met de crostini’s en de rest van de pesto.

Tip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Courgette-­rookvlees­salade met ei en rucolapesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-­rook­vlees­sa­la­de met ei en ru­co­l­a­pes­to

1
  • 1 meergranenstokbrood
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd het stokbrood in 8 schuine plakken. Bestrijk deze aan beide kanten met de olie.

2

Verhit de grillpan en gril de plakken in delen 4 min. (crostini’s). Keer halverwege.

3
  • 1 knoflook

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten langs de crostini’s als ze nog warm zijn.

4
  • 2 courgettes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano

Snijd de courgettes in plakken van ½ cm. Meng in een kom met de olie, oregano, peper en eventueel zout.

5

Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de courgette in delen in 5 min. gaar. Keer halverwege.

6
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd in plakjes.

7
  • 80 g rucola
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 50 g hazelnoten

Doe de rucola, olie, hazelnoten, peper en eventueel zout in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een pesto.

8
  • 200 g runderrookvlees

Leg de plakjes courgette, het rookvlees en de plakjes ei dakpansgewijs op een schaal en verdeel wat rucolapesto erover.

9

Serveer met de crostini’s en de rest van de pesto. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.