Noe­del­sa­la­de met gar­na­len en peul­tjes

De zachte noedels gaan perfect samen met de knapperige peultjes. De vissaus, koriander en gember maken dit gerecht lekker kruidig.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De zachte noedels gaan perfect samen met de knapperige peultjes. De vissaus, koriander en gember maken dit gerecht lekker kruidig. 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de noedels in een kom, schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan en laat 10 min. wellen. Kook ondertussen de peultjes en tuinerwten in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe de groenten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers een helft van de vrucht uit. Klop een dressing van de gember, 1 el limoensap, het -rasp, de chili- en vissaus.
  3. Doe de noedels in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2/3 van de dressing. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de rest van de dressing in 3 min. gaar.
  4. Snijd de peultjes in de lenge doormidden, meng met de tuinerwten en de helft van de koriander door de noedels en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen met de saus erover en bestrooi met de rest van de koriander.

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.670 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsalade met garnalen en peultjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met gar­na­len en peul­tjes

1
1
  • 200 g rice sticks
  • 2 liter kokend water

Doe de noedels in een kom, schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan en laat 10 min. wellen.

2
2
  • 200 g peultjes
  • 450 g tuinerwten

Kook ondertussen de peultjes en tuinerwten in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe de groenten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 1 limoen

Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers een helft van de vrucht uit.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 3 el chilisaus
  • 2 el vissaus

Klop een dressing van de gember, 1 el limoensap, het -rasp, de chili- en vissaus.

5
5

Doe de noedels in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 300 g rauwe gepelde roze garnalen

Meng met 2/3 van de dressing. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de rest van de dressing in 3 min. gaar.

7
7
  • 7½ g koriander

Snijd de peultjes in de lenge doormidden, meng met de tuinerwten en de koriander door de noedels en verdeel over een schaal.

8
8
  • 7½ g koriander

Verdeel de garnalen met de saus erover en bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.