Snel­le pad thai

Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken pad thai met kipfilet.

(336)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken pad thai met kipfilet. 4 personen
2 336

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.
  2. Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof.
  3. Klop de eieren los met peper en zout. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min. Voeg het ketchup-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.
  5. Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.590 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Snelle pad thai

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pad thai

1
  • 220 g rice noodles
  • 2 liter kokend water

Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.

2
  • 1 limoen
  • 4 el ketchup
  • 4 el vissaus
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 50 g gezouten pinda's

Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof.

3
  • 3 eieren
  • 1 el arachideolie

Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart.

4
  • 2 el arachideolie
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 125 g taugé

Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min. Voeg het ketchup-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.

5

Bestrooi met de pinda’s en serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.