Spi­cy La­tin hot­dog

Een wit puntje met jalapeñomayonaise, chipolata's en koriander-peperolie. Klaar voor een beetje pit?

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans bijgerecht Een wit puntje met jalapeñomayonaise, chipolata's en koriander-peperolie. Klaar voor een beetje pit? 4 personen
4 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de koriander fijn en doe in een kommetje. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en doe bij de koriander. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp met de olijfolie toe aan de koriander. Breng op smaak met zout. Doe de mayonaise in een ander kommetje. Snijd de jalapeñopepers fijn en meng met het paprikapoeder door de mayonaise.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe samen met de mais en het limoensap in een kom. Gril de worstjes in 4 min. bruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en leg ze heel even op de barbecue. Bestrijk de binnenkant van de broodjes met wat jalapeñomayonaise, leg er een worstje op en wat avocado-maissalade. Besprenkel met koriander-peperolie en serveer.

bereidingstip:

De koriander-peperolie en de jalapeñomayonaise zijn op zichzelf ook lekkere sauzen voor bij de barbecue. Maak dus gerust een grotere hoeveelheid.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spicy Latin hotdog

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy La­tin hot­dog

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 15 g verse koriander
  • 1 rode peper

Snijd de koriander fijn en doe in een kommetje. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en doe bij de koriander.

3
  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp met de olijfolie toe aan de koriander. Breng op smaak met zout.

4
  • 3 el mayonaise
  • 2 el jalapeñopepers
  • ½ tl gerookt paprikapoeder

Doe de mayonaise in een ander kommetje. Snijd de jalapeñopepers fijn en meng met het paprikapoeder door de mayonaise.

5
  • 1 avocado
  • 150 g mais

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe samen met de mais en het limoensap in een kom.

6
  • 4 chipolataworstjes
  • 4 witte puntjes

Gril de worstjes in 4 min. bruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en leg ze heel even op de barbecue.

7

Bestrijk de binnenkant van de broodjes met wat jalapeñomayo, leg er een worstje op en wat avocado-maissalade.

8

Besprenkel met koriander-peperolie en serveer.

bereidingstip:

De koriander-peperolie en de jalapeñomayonaise zijn op zichzelf ook lekkere sauzen voor bij de barbecue. Maak dus gerust een grotere hoeveelheid.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.