Thai­se kip-ko­kos-noe­delsoep

De liefhebber van Oosterse soep kan z’n hart ophalen met deze Thaise klassieker. Met kipdijfilet, gember, kokosmelk en limoen.

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De liefhebber van Oosterse soep kan z’n hart ophalen met deze Thaise klassieker. Met kipdijfilet, gember, kokosmelk en limoen. 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min.
  2. Schil de gember, snijd fijn en roerbak 2 min. mee. Doe de groentemix erbij en roerbak nog 1 min. Voeg het water, de bouillontabletten en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken. Voeg de noedels toe. Pers 1 limoen uit. Breng de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en eventueel zout.
  3. Snijd de korianderblaadjes grof en snijd de tweede limoen in partjes. Verdeel de noedelsoep over 4 kommen. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 2.350 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kip-kokos-noedelsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip-ko­kos-noe­delsoep

1
  • 250 g eiernoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 300 g kipdijfilet
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min.

3
  • 3 cm verse gember
  • 650 g pittige Thaise roerbakmix

Schil de gember, snijd fijn en roerbak 2 min. mee. Doe de groentemix erbij en roerbak nog 1 min.

4
  • 850 ml kraanwater
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 400 ml kokosmelk

Voeg het water, de bouillontabletten en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.

5
  • 1 limoen
  • 4 el vissaus

Voeg de noedels toe. Pers de limoen uit. Breng de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en eventueel zout.

6
  • 15 g koriander
  • 1 limoen

Snijd de korianderblaadjes grof en snijd de limoen in partjes. Verdeel de noedelsoep over 4 kommen.

7

Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.