Zalm­pak­ket­jes met as­per­ges en wit­te kaas

Een pakketje bomvol smaak en vitamines. Met zalm, asperges, romaatjes en witte kaas.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een pakketje bomvol smaak en vitamines. Met zalm, asperges, romaatjes en witte kaas. 4 personen
4 100

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
  2. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Schep om met de olie, azijn, kruiden, peper en eventueel zout. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Neem 4 vellen bakpapier. Verdeel hierover de asperges, zalm en het tomaten-uimengsel en bestrooi met peper. Verkruimel de witte kaas erover.
  3. Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Leg op een bakplaat en bak de pakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Verdeel de pakketjes over 4 borden en serveer. Vouw de pakketjes aan tafel open.

combinatietip:

Lekker met couscous. Dan is het recept niet meer glutenvrij.

video

En pa­pil­lot­te

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zalmpakketjes met asperges en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­pak­ket­jes met as­per­ges en wit­te kaas

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

3

Kook de asperges 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

4
  • 250 g romaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 el Griekse olijfolie
  • ½ el rodewijnazijn
  • 1 el Griekse kruiden gevriesdroogd

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Schep om met de olie, azijn, kruiden, peper en eventueel zout.

5
  • 300 g zalmfilet

Snijd de zalm in 4 gelijke stukken.

6
  • 100 g witte kaas

Neem 4 vellen bakpapier. Verdeel hierover de asperges, zalm en het tomaten-uimengsel en bestrooi met peper. Verkruimel de witte kaas erover.

7

Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Leg op een bakplaat en bak de pakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven.

8

Verdeel de pakketjes over 4 borden en serveer. Vouw de pakketjes aan tafel open. Lekker!

combinatietip:

Lekker met couscous. Dan is het recept niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.