Aard­bei­en-mon­choutaar­t

Iets te vieren? Ga voor deze frisse monchoutaart met aardbeien en witte chocolade als finishing touch. De oven heb je niet nodig.

  • gebak
  • 12 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Iets te vieren? Ga voor deze frisse monchoutaart met aardbeien en witte chocolade als finishing touch. De oven heb je niet nodig. 12 personen
3 169

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Meng de roomkaas en lemon curd in de schone kom van de keukenmachine. Verdeel het over de koekjesbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in kwarten. Verdeel over de taart en verwijder de springvorm. Rasp de chocolade erover.

bereidingstip:

Deze taart is minder stevig dan een cheesecake of kwarktaart. Wil je een stevigere taart? Laat, na het maken van de bodem, 2 gelatineblaadjes 5 min. in koud water weken. Knijp de blaadjes uit. Verwarm de gelatine samen met 2 el water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Ga vervolgens verder met het mengen van de roomkaas en lemon curd en meng de gelatine er ook door.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Laat tot gebruik afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel daarna de gesneden aardbeien en rasp de chocolade erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeien-monchoutaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en-mon­choutaar­t

1
  • 100 g boter
  • 260 g Bastognekoeken

Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor.

2

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.

3
  • 500 g MonChou (verse roomkaas)
  • 320 g lemon curd

Meng de roomkaas en lemon curd in de schone kom van de keukenmachine. Verdeel het over de koekjesbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

4
  • 500 g aardbeien

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in kwarten.

5
  • 25 g witte chocolade

Verdeel over de taart en verwijder de springvorm. Rasp de chocolade erover. Lekker!

bereidingstip:

Deze taart is minder stevig dan een cheesecake of kwarktaart. Wil je een stevigere taart? Laat, na het maken van de bodem, 2 gelatineblaadjes 5 min. in koud water weken. Knijp de blaadjes uit. Verwarm de gelatine samen met 2 el water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Ga vervolgens verder met het mengen van de roomkaas en lemon curd en meng de gelatine er ook door.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Laat tot gebruik afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel daarna de gesneden aardbeien en rasp de chocolade erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.