Wor­tel-ra­dijspick­le

Groenten bewaard in azijn met kruiden, dat is een pickle.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Groenten bewaard in azijn met kruiden, dat is een pickle. 4 personen
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot (inhoud 750 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de wortels en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de radijsjes in kwarten en het wit van de bosuitjes in schuine stukken van 2 cm. Prik met de punt van een scherp mes een aantal gaatjes in de rode peper. Doe de wortel, radijs, bosui, rode peper en gepelde knoflook in de weckpot.
  2. Breng de azijn met het water, de peperkorrels, het mosterdzaad, het zout en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Schenk het kokende azijnwater bij de groenten tot ze helemaal onder staan. Laat de pickle in de open weckpot afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot. Laat tot gebruik minimaal 24 uur marineren in de koelkast.

Tip:

Voeg voor extra smaak 2 steranijsjes toe bij stap 4.

Tip:

Lekker bij vlees- en visgerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 11 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Wortel-radijspickle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel-ra­dijspick­le

1
  • ½ bos peen
  • 1 bos radijs
  • 3 bosuitjes

Schil de wortels en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de radijsjes in kwarten en het wit van de bosuitjes in schuine stukken van 2 cm.

2
  • 1 rode peper

Prik met de punt van een scherp mes een aantal gaatjes in de rode peper.

3
  • 2 tenen knoflook

Doe de wortel, radijs, bosui, rode peper en gepelde knoflook in de weckpot.

4
  • 200 ml natuurazijn
  • 300 ml kraanwater
  • 1 el zwarte-peperkorrels
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el zout
  • 1 el rietsuiker

Breng de azijn met het water, de peperkorrels, het mosterdzaad, het zout en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.

5

Schenk het kokende azijnwater bij de groenten tot ze helemaal onder staan. Laat de pickle in de open weckpot afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot.

6

Laat tot gebruik minimaal 24 uur marineren in de koelkast. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.