Lams­ko­te­let­ten & ha­ri­cots­verts­sa­la­de

Vanavond op tafel: een explosie van mediterrane smaken.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Vanavond op tafel: een explosie van mediterrane smaken. 4 personen
2 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 min. beetgaar. Klop ondertussen 2 el extra vierge olijfolie en de azijn in een kommetje tot dressing. Pers de knoflook erboven en meng. Giet de haricots verts af en spoel kort onder koud stromend water. Besprenkel met de dressing. Schep de olijven erdoor.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord Rasp de gele schil van de citroen. Doe het rasp in de beker van de staafmixer. Voeg 4 el extra vierge olijfolie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer grof. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Dep de lamskoteletten droog met keukenpapier. Bestrijk met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de koteletten in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bestrooi de haricots verts met de pijnboompitten. Serveer de lamskoteletten met de citroen-basilicumolie en haricots verts.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Lamskoteletten & haricotsvertssalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­ko­te­let­ten & ha­ri­cots­verts­sa­la­de

1
1
  • 350 g haricots verts

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 min. beetgaar.

2
2
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook

Klop ondertussen 2 el extra vierge olijfolie en de azijn in een kommetje tot dressing. Pers de knoflook erboven en meng.

3
3
  • 3 el zongerijpte Taggia-olijven

Giet de haricots verts af en spoel kort onder koud stromend water. Besprenkel met de dressing. Schep de olijven erdoor.

4
4
  • 3 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord

5
5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen. Doe het rasp in de beker van de staafmixer.

6
6
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 15 g basilicum

Voeg de extra vierge olijfolie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer grof. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 8 lamskoteletten
  • 1 el olijfolie

Dep de lamskoteletten droog met keukenpapier. Bestrijk met de olijfolie.

8
8

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de koteletten in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

9
9

Bestrooi de haricots verts met de pijnboompitten. Serveer de lamskoteletten met de citroen-basilicumolie en haricots verts.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.