Groen­te­cal­zo­ne

Altijd lekker, zo’n dubbelgevouwen pizza. Rijk gevuld met courgette, artisjok, tomaat en paprika.

  • lunch
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Altijd lekker, zo’n dubbelgevouwen pizza. Rijk gevuld met courgette, artisjok, tomaat en paprika. 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem in een ruime kom. Voeg de olie, gist, het zout en het lauwwarme water toe. Kneed in 5 min. tot een soepel deeg. Voeg extra water of bloem toe als het deeg te droog of te plakkerig is. Laat het op een tochtvrije plaats afgedekt met een vochtige theedoek ca. 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Laat de artisjokharten uitlekken en vang de olie op. Snijd de harten grof. Snijd de romatomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  3. Verhit 3 el opgevangen artisjokolie in een hapjespan. Roerbak de courgette, artisjok, tomaat en paprika met de Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed het deeg door en verdeel in 2 gelijke stukken. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems van Ø 30 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de groenten uit de pan, laat uitlekken en verdeel ze over 1 helft van elke pizzabodem. Bestrooi royaal met de kaas en vouw de andere helft van elke pizzabodem over de vulling. Druk het deeg goed vast. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Tip:

Heb je een kleine oven? Bak de pizza’s dan een voor een.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Groentecalzone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­cal­zo­ne

1
  • 400 g bloem
  • 3 el olijfolie
  • 4 g gist
  • 1 tl zout
  • 225 ml lauwwarm water

Doe de bloem in een ruime kom. Voeg de olie, gist, het zout en het lauwwarme water toe.

2

Kneed in 5 min. tot een soepel deeg. Voeg extra water of bloem toe als het deeg te droog of te plakkerig is.

3

Laat het op een tochtvrije plaats afgedekt met een vochtige theedoek ca. 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.

4
  • 1 courgette
  • 190 g gemarineerde artisjokharten

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Laat de artisjokharten uitlekken en vang de olie op. Snijd de harten grof.

5
  • 2 romatomaten

Snijd de romatomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

6
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

7
  • 1 el Italiaanse kruiden

Verhit 3 el opgevangen artisjokolie in een hapjespan. Roerbak de courgette, artisjok, tomaat en paprika met de Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur.

8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Verwarm de oven voor op 220 °C.

10
  • 2 g bloem

Kneed het deeg door en verdeel in 2 gelijke stukken. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems van Ø 30 cm.

11

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de groenten uit de pan, laat uitlekken en verdeel ze over 1 helft van elke pizzabodem.

Tip: Passen de pizza’s niet op 1 bakplaat, gebruik er dan 2. Wissel de bakplaten dan halverwege.

12
  • 150 g geraspte kaas voor pizza

Bestrooi royaal met de kaas en vouw de andere helft van elke pizzabodem over de vulling. Druk het deeg goed vast. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

13

Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.