Sa­la­de van oven­ge­droog­de to­ma­ten

Deze frisse salade is het lekkerst als de ovengedroogde tomaten nog lauwwarm zijn.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze frisse salade is het lekkerst als de ovengedroogde tomaten nog lauwwarm zijn. 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vleestomaten in 5 plakken en halveer alle overige tomaten. Verdeel alle tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Pers de knoflook en meng met 3 el olie, de suiker en oregano. Besprenkel de tomaten hiermee. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat de tomaten 15 min. afkoelen. Bewaar het vrijgekomen vocht.
  3. Verdeel de sla over een schaal. Klop een dressing van het tomatenvocht, de rest van de olie en de balsamico. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de lauwwarme tomaten over de sla en besprenkel met de dressing.

bewaartip:

Ovengedroogde tomaten kun je, onder een laag olijfolie en met eventueel een geperste teen knoflook, in een afgesloten pot een week in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Salade van ovengedroogde tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van oven­ge­droog­de to­ma­ten

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 vleestomaten
  • 360 g tomatenmix
  • 1 schaal tastytomtrostomaten

Snijd de vleestomaten in 5 plakken en halveer alle overige tomaten.

3

Verdeel alle tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
  • 1 teen knoflook
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 1 tl oregano

Pers de knoflook en meng met de olie, suiker en oregano. Besprenkel de tomaten hiermee. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven.

5

Laat de tomaten 15 min. afkoelen. Bewaar het vrijgekomen vocht.

6
  • 200 g eikenbladslamelange
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Verdeel de sla over een schaal. Klop een dressing van het tomatenvocht, de olie en balsamico. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verdeel de lauwwarme tomaten over de sla en besprenkel met de dressing. Lekker!

bewaartip:

Ovengedroogde tomaten kun je, onder een laag olijfolie en met eventueel een geperste teen knoflook, in een afgesloten pot een week in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.