Cous­cous met ge­roos­ter­de len­te­groen­ten

Lentegroenten, couscous en chorizo: een héle goede combinatie.

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lentegroenten, couscous en chorizo: een héle goede combinatie. 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in gelijke parten. Snijd de ui in gelijke parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in drie schuine stukken. Halveer de courgette over de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de chorizo in plakjes van ½ cm.
  3. Verdeel de groenten en chorizo over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de groenten in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege van plaats en schep de groenten om.
  4. Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk er 300 ml kokend water over. Roer door, dek de schaal af en laat 5 min. wellen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
  5. Roer de couscous los met een vork en meng de groenten, kaasblokjes, 3 el van de kruidenolie uit het potje en de koriander erdoor.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.230 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met geroosterde lentegroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­roos­ter­de len­te­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in gelijke parten.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 1 ui

Snijd de ui in gelijke parten.

4
4
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 175 g groene asperges

Breek de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in drie schuine stukken.

6
6
  • ½ courgette

Halveer de courgette over de lengte en snijd in stukken van 2 cm.

7
7
  • 250 g chorizo

Snijd de chorizo in plakjes van ½ cm.

8
8

Verdeel de groenten en chorizo over 2 met bakpapier beklede bakplaten.

9
9
  • 3 el olijfolie basilicum

Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om.

10
10

Rooster de groenten in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege van plaats en schep de groenten om.

11
11
  • 300 g couscous

Doe ondertussen de couscous in een ruime schaal. Schenk het water er over. Roer door, dek de schaal af en laat 5 min. wellen.

12
12
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de koriander fijn.

13
13
  • 150 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Roer de couscous los met een vork en meng de groenten, kaasblokjes, 3 el van de kruidenolie uit het potje en de koriander erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.