Ge­roos­ter­de as­per­ges & cho­ri­zo

Dat ook de groene asperge een echte allemansvriend is, bewijst dit gerecht met een pittige mediterrane twist.

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat ook de groene asperge een echte allemansvriend is, bewijst dit gerecht met een pittige mediterrane twist. 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ca. 1 uur in de oven.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Verwijder het loof en snijd de venkel in parten. Snijd de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 schuine stukken. Snijd de courgette in stukken van 2 cm en de chorizo in plakjes van een ½ cm.
  3. Neem na 35 min. de bakplaat uit de oven en leg de groenten en chorizo bij de aardappelen. Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  4. Snijd de dille grof. Meng 2/3 van de dille met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de groenten met chorizo op een schaal en schep de rest van de dille erdoor. Snijd de gepofte aardappelen in de lengte in en schep de crème fraîche met dille erop. Serveer met de gegrilde groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde asperges & chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de as­per­ges & cho­ri­zo

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 grote kruimige aardappelen

Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ca. 1 uur in de oven.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Verwijder het loof en snijd de venkel in parten.

4
4
  • 1 ui
  • 1 rode paprika

Snijd de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

5
5
  • 350 g groene asperges
  • 1 courgette
  • 250 g chorizo

Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 schuine stukken. Snijd de courgette in stukken van 2 cm en de chorizo in plakjes van een ½ cm.

6
6

Neem na 35 min. de bakplaat uit de oven en leg de groenten en chorizo bij de aardappelen.

7
7
  • 3 el basilicumolijfolie

Besprenkel de groenten en chorizo met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om.

8
8

Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

9
9
  • 15 g dille
  • 125 g crème fraîche

Snijd de dille grof. Meng 2/3 van de dille met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Schep de groenten met chorizo op een schaal en schep de rest van de dille erdoor.

11
11

Snijd de gepofte aardappelen in de lengte in en schep de crème fraîche met dille erop. Serveer met de gegrilde groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.