Cour­get­te-au­ber­gi­nela­sag­ne

Power within the hour: deze groentelasagne staat binnen een uur op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Power within the hour: deze groentelasagne staat binnen een uur op tafel. 4 personen
3 163

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.
  2. Smelt de kokosolie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Voeg al roerend de sojadrink in scheuten toe en breng aan de kook. Roer de rozemarijn erdoor en laat ca. 6 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg tussendoor de rest van de olie toe.
  4. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de courgette, ⅓ van de aubergine, ⅓ van de bechamelsaus en tot slot de paprika over de ovenschaal.
  5. Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met bechamelsaus.
  6. Hak de noten grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Courgette-auberginelasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-au­ber­gi­nela­sag­ne

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 takje rozemarijn

Ris de naadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.

3
  • 50 g geurloze kokosolie
  • 50 g bloem

Smelt de kokosolie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux).

4
  • 500 ml sojadrink ongezoet

Voeg al roerend de sojadrink in scheuten toe en breng aan de kook. Roer de rozemarijn erdoor en laat ca. 6 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

5
  • 2 courgette
  • 2 aubergines

Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van ½ cm.

6
  • 6 el zonnebloemolie

Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg tussendoor de rest van de olie toe.

7
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 390 g tomatensaus basilicum

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

8

Verdeel ⅓ van de courgette, ⅓ van de aubergine, ⅓ van de bechamelsaus en tot slot de paprika over de ovenschaal.

9

Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met bechamelsaus.

10
  • 100 g ongezouten notenmix pistache

Hak de noten grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.