Pas­ta bo­log­ne­se

Een klassieke pasta in een biologisch jasje.

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een klassieke pasta in een biologisch jasje. 4 personen
2 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.
  3. Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
  4. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

bereidingstip:

Je kunt de pastasaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met rucola en Parmezaanse kaas

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pasta bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta bo­log­ne­se

1
1
  • 50 g coburgerham
  • 2 el olijfolie

Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 300 g half-om-halfgehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

3
3
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

4
4

Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.

5
5
  • 720 ml passata di pomodoro

Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken.

6
6
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.

8
8

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden.

9
9
  • 12 blaadjes basilicum

Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

bereidingstip:

Je kunt de pastasaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met rucola en Parmezaanse kaas

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.