Brood­je worst met zuur­kool­sa­la­de

Worst en zuurkool: het blijft een succescombinatie.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Worst en zuurkool: het blijft een succescombinatie. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pistolets in het midden van de oven in ca. 10 min. af. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
  2. Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en doe in een ruime kom. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Laat de bietjes uitlekken en meng met de appel en crème fraîche door de zuurkool. Breng op smaak met peper en eventueel zout
  4. Halveer de pistolets en schep een flinke lepel zuurkoolsalade op de onderkanten. Leg hierop twee worstjes en verdeel de helft van de tuinkers erover. Dek af met de bovenkanten van de pistolets. Garneer de rest van de salade met de walnoten en de rest van de tuinkers. Serveer apart erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.965 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Broodje worst met zuurkoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je worst met zuur­kool­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 meergranen pistolets

Bak de pistolets in het midden van de oven in ca. 10 min. af.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 8 varken/runderchipolata's

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.

4
4
  • 500 g zuurkool

Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water.

5
5

Knijp zo veel mogelijk vocht uit de zuurkool en doe in een ruime kom.

6
6
  • 1 appel

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

7
7
  • 340 g gesneden rode bieten
  • 125 g crème fraîche

Laat de bietjes uitlekken en meng met de appel en crème fraîche door de zuurkool. Breng op smaak met peper en eventueel zout

8
8

Halveer de pistolets en schep een flinke lepel zuurkoolsalade op de onderkanten.

9
9
  • 1 bakje tuinkers

Leg hierop twee worstjes en verdeel de helft van de tuinkers erover. Dek af met de bovenkanten van de pistolets.

10
10
  • 50 g walnoten

Garneer de rest van de salade met de walnoten en de rest van de tuinkers. Serveer apart erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.