Pit­ti­ge ked­ge­ree met to­nijn

Een heerlijk Engels rijstgerecht van Indiase afkomst.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Een heerlijk Engels rijstgerecht van Indiase afkomst. 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in kwarten.
  2. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de selderij fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de bosui in ringen.
  3. Laat de tonijn uitlekken en vang van 1 blikje de olie op. Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en voeg de rijst toe. Maak los met een vork. Voeg de currypoeder, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur.
  4. Voeg de tomaat, ¾ van de selderij, de paprika en bosui toe en bak 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep er voorzichtig de helft van de tonijn door. Leg de eipartjes en de rest van de tonijn erop en garneer met de rest van de selderij.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Pittige kedgeree met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge ked­ge­ree met to­nijn

1
1
  • 2 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in kwarten.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 360 g tomatenmix
  • 40 g selderij

Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de selderij fijn.

3
3
  • 1 groene paprika
  • 3 bosuitjes

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de bosui in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 370 g tonijnstukken in zonnebloemolie

Laat de tonijn uitlekken en vang van 1 blikje de olie op.

5
5
  • 600 g 1 minuut witte rijst

Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en voeg de rijst toe. Maak los met een vork.

6
6
  • 1 el hot currypoeder

Voeg de currypoeder, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur.

7
7

Voeg de tomaat, ¾ van de selderij, de paprika en bosui toe en bak 2 min. mee.

8
8

Neem de pan van het vuur en schep er voorzichtig de helft van de tonijn door.

9
9

Leg de eipartjes en de rest van de tonijn erop en garneer met de rest van de selderij.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.