Mie­sa­la­de met bi­mi, ome­let en pit­ti­ge so­jadres­sing

Perfect vegetarisch gerecht voor als je snel klaar wilt zijn, maar wel origineel wilt koken.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Perfect vegetarisch gerecht voor als je snel klaar wilt zijn, maar wel origineel wilt koken. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
  2. Snijd onder tussen de koriander fijn. Snijd de komkommer in plakjes. Klop de eieren los met de helft van de koriander, peper en eventueel zout. Verhit de arachideolie in een hapjespan en voeg het eimengsel toe. Roer door, doe de deksel op de pan en bak op laag vuur 5 min.
  3. Kook ondertussen de bimi in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Klop een dressing van de sojasaus, olijfolie en rijstazijn.
  4. Meng de rest van de koriander, de bimi, komkommer en dressing door de mie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de omelet in reepjes en schep met de avocado voorzichtig door de miesalade.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Miesalade met bimi, omelet en pittige sojadressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mie­sa­la­de met bi­mi, ome­let en pit­ti­ge so­jadres­sing

1
1
  • 200 g fijne mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

2
2
  • 15 g koriander
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de koriander fijn. Snijd de komkommer in plakjes.

3
3
  • 6 eieren

Klop de eieren los met de helft van de koriander, peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een hapjespan en voeg het eimengsel toe. Roer door, doe de deksel op de pan en bak op laag vuur 5 min.

5
5
  • 200 g bimi

Kook ondertussen de bimi in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

6
6
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 1 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • 2 el rijstazijn

Klop een dressing van de sojasaus, olijfolie en rijstazijn.

7
7

Meng de rest van de koriander, de bimi, komkommer en dressing door de mie.

8
8
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

9
9

Snijd de omelet in reepjes en schep met de avocado voorzichtig door de miesalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.