Pi­ca­dil­lo­bur­ger met ge­gril­de pa­pri­ka

Van gehakt maak je in no time bijzondere burgers.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht Van gehakt maak je in no time bijzondere burgers. 4 personen
4 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de blaadjes koriander fijn en meng de helft ervan met het gehakt, de picadillo, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 4 ballen van en duw ze plat tot burgers.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  3. Halveer ondertussen de broodjes overdwars. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze. Laat de paprika uitlekken, snijd de helft in repen en de andere helft in stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.
  4. Beleg de onderkanten van de broodjes met een slablaadje en de reepjes paprika. Meng de rest van de sla in een kom met de stukjes paprika, rest van de koriander, de bosui en sladressing.
  5. Leg de burgers op de broodjes, schep er 1 el tomaatsalade op en dek af met de bovenkanten van de broodjes. Serveer met de sla en de rest van de tomaatsalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 805 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Picadilloburger met gegrilde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ca­dil­lo­bur­ger met ge­gril­de pa­pri­ka

1
1
  • 15 g koriander
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 2 el picadillo

Snijd de blaadjes koriander fijn en meng de helft ervan met het gehakt, de picadillo, peper en eventueel zout.

2
2

Vorm er met vochtige handen 4 ballen van en duw ze plat tot burgers.

3
3
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 4 schnittbroodjes

Halveer ondertussen de broodjes overdwars.

5
5
  • 1 kropsla

Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze.

6
6
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 3 bosuitjes

Laat de paprika uitlekken, snijd de helft in repen en de andere helft in stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.

7
7

Beleg de onderkanten van de broodjes met een slablaadje en de reepjes paprika.

8
8
  • 4 el sladressing naturel

Meng de rest van de sla in een kom met de stukjes paprika, rest van de koriander, de bosui en sladressing.

9
9
  • 15 g bruschetta tomaatsalade

Leg de burgers op de broodjes, schep de tomaatsalade er op en dek af met de bovenkanten van de broodjes.

10
10
  • 135 g bruschetta tomaatsalade

Serveer met de sla en de rest van de tomaatsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.