Ra­chel Khoo's bloem­kool­chee­se­bur­gers

Fastfood in een nieuw jasje.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Fastfood in een nieuw jasje. 6 personen
2 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Stoom de bloemkoolroosjes 7 tot 8 min. tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur, giet af en laat de roosjes afkoelen in een vergiet. Maak ondertussen de chutney van rode uien. Doe de boter in een koekenpan en zet de pan op laag vuur. Voeg de uien en het zout toe. Fruit de uien 20 min. tot ze zacht en plakkerig zijn. Doe de azijn, rozijnen en suiker erbij en laat dit nog 5 min. koken tot je een glanzende, gereduceerde saus hebt. Proef of er zout en peper bij moet.
  2. Doe, als de bloemkool is afgekoeld, de witte bonen in de keukenmachine en pulseer een keer. Voeg dan de bloemkool toe en pulseer opnieuw. Het is niet de bedoeling dat je een gladde puree krijgt, houd het grof. Schep het bonen-bloemkoolmengsel in een kom en doe er 1 el broodkruim bij. Rasp 80 g van de kaas en voeg toe, samen met de peterselie, nootmuskaat, hazelnoten en het citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper en vorm met je handen 6 burgers van de mix, met een diameter van ongeveer 6 cm.
  3. Klop het eiwit in een kom los en verdeel de rest van het broodkruim over een bord. Bestrijk de burgers helemaal met het eiwit en wentel ze daarna door het broodkruim. Doe de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers in de hete olie, 3 tot 4 min. per kant, tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn. Snijd plakken van de rest van de kaas en leg die op de hamburgers in de pan, zodat de kaas smelt. Leg een burger op een slablad, garneer met een plak tomaat en serveer met een grote lepel chutney.

Tip:

Bron: Kookschrift, Rachel Khoo

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rachel Khoo's bloemkoolcheeseburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­chel Khoo's bloem­kool­chee­se­bur­gers

1
1
  • 200 g bloemkool

Stoom de bloemkoolroosjes 7 tot 8 min. tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur, giet af en laat de roosjes afkoelen in een vergiet.

2
2

Maak ondertussen de chutney van rode uien.

3
3
  • 50 g boter
  • 4 rode uien
  • 1 mespunt zeezout

Doe de boter in een koekenpan en zet de pan op laag vuur. Voeg de uien en het zout toe. Fruit de uien 20 min. tot ze zacht en plakkerig zijn.

4
4
  • 150 ml rodewijnazijn
  • 2 el rozijnen
  • 2 el bruine basterdsuiker

Doe de azijn, rozijnen en suiker erbij en laat dit nog 5 min. koken tot je een glanzende, gereduceerde saus hebt.

5
5

Proef of er zout en peper bij moet.

6
6
  • 140 g witte bonen

Doe, als de bloemkool is afgekoeld, de witte bonen in de keukenmachine en pulseer een keer. Voeg dan de bloemkool toe en pulseer opnieuw.

7
7

Het is niet de bedoeling dat je een gladde puree krijgt, houd het grof.

8
8
  • 15 g broodkruim

Schep het bonen-bloemkoolmengsel in een kom en doe het broodkruim erbij.

9
9
  • 80 g cheddar
  • 2 el bladpeterselie
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el citroenrasp

Rasp de kaas en voeg toe, samen met de peterselie, nootmuskaat, hazelnoten en het citroenrasp.

10
10

Breng op smaak met zout en peper en vorm met je handen 6 burgers van de mix, met een diameter van ongeveer 6 cm.

11
11
  • 1 eiwit
  • 70 g broodkruim

Klop het eiwit in een kom los en verdeel het broodkruim over een bord.

12
12

Bestrijk de burgers helemaal met het eiwit en wentel ze daarna door het broodkruim.

13
13
  • 2 el zonnebloemolie

Doe de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers in de hete olie, 3 tot 4 min. per kant, tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn.

14
14
  • 60 g cheddar

Snijd plakken van de kaas en leg die op de hamburgers in de pan, zodat de kaas smelt.

15
15
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 tomaat

Leg een burger op een slablad, garneer met een plak tomaat en serveer met een grote lepel chutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.