Ra­chel Khoo's aard­ap­pel­crum­pets met zoe­te ham

Eet een chique versie van het Engelse warme ontbijt als diner.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Eet een chique versie van het Engelse warme ontbijt als diner. 4 personen
2 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 portioneerringen of glazen (Ø 9 cm)
  • 4 koekjesvorm (Ø 8 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de melk en het water zachtjes in een kleine steelpan. Doe het aardappelzetmeel, bloem en gist in een kom en meng goed. Schenk de melk en het water erbij en klop tot een glad beslag met de dikte van slagroom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 tot 2 uur rusten bij kamertemperatuur tot er belletjes op het oppervlak verschijnen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met zeezout en zet ze 10 min. in de oven tot ze barsten. Zet ze even weg en draai de oventemperatuur omlaag naar 160 °C.
  3. Klop 1/2 tl zeezout en het bakpoeder door het crumpetbeslag. Zet een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur en giet er 2 el olie in. Vet een deegring in met olie, leg de ring in de pan en giet er 80 ml van het beslag in. Zet het vuur wat lager en laat de crumpet 5 min. bakken tot de bovenkant net is gestold en er gaatjes in verschijnen. Haal de ring weg en draai de crumpet om. Bak hem nog 2 tot 3 min. of tot de onderkant ook goudbruin is. Herhaal dit met de rest van het beslag, je zou zeker 5 crumpets moeten kunnen maken. Laat ze even afkoelen op een rooster.
  4. Verwarm nog 1 el olie in een grote koekenpan. Leg de plakken ham erin en bak ze 1 tot 2 min. aan de ene kant. Keer de ham en bak de andere kant nog 1 min. Besmeer de bovenkanten met de mosterd en daarna met de ahornsiroop en laat de ham uit de pan glijden. Steek met de koekjesvorm 4 cirkels uit het vlees. Houd ze warm door ze op een bakplaat in de oven te leggen.
  5. Bak intussen de eieren. Vet de deegringen nog een keer in. Doe 1 el olie in de pan, breek de eieren in de ringen en bak de eieren 2 tot 3 min. tot het eiwit is gestold. Verdeel de aardappelcrumpets over 4 borden. Leg er een plak ham en een gebakken ei op, leg daar de tomaatjes op en serveer.

Tip:

Bron: Kookschrift, Rachel Khoo

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.650 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rachel Khoo's aardappelcrumpets met zoete ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­chel Khoo's aard­ap­pel­crum­pets met zoe­te ham

1
1
  • 170 ml melk
  • 100 ml kraanwater

Verwarm de melk en het water op laag vuur in een kleine steelpan.

2
2
  • 160 g aardappelzetmeel
  • 80 g patentbloem
  • 7 g droge gist

Doe het aardappelzetmeel, bloem en gist in een kom en meng goed.

3
3

Schenk de melk en het water erbij en klop tot een glad beslag met de dikte van slagroom.

4
4

Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 tot 2 uur rusten bij kamertemperatuur tot er belletjes op het oppervlak verschijnen.

5
5
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 1 tl zeezout

Bestrooi de tomaten met zeezout en zet ze 10 min. in de oven tot ze barsten. Zet ze even weg en draai de oventemperatuur omlaag naar 160 °C.

7
7
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 el zonnebloemolie

Klop het zeezout en het bakpoeder door het crumpetbeslag. Zet een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur en giet de olie er in.

8
8

Vet een deegring in met olie, leg de ring in de pan en giet er 80 ml van het beslag in.

9
9

Zet het vuur wat lager en laat de crumpet 5 min. bakken tot de bovenkant net is gestold en er gaatjes in verschijnen.

10
10

Haal de ring weg en draai de crumpet om. Bak hem nog 2 tot 3 min. tot de onderkant ook goudbruin is.

11
11

Herhaal dit met de rest van het beslag, je zou zeker 5 crumpets moeten kunnen maken. Laat ze even afkoelen op een rooster.

12
12
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 plakken schouderham

Verwarm de olie in een grote koekenpan. Leg de plakken ham erin en bak ze 1 tot 2 min. aan de ene kant. Keer de ham en bak de andere kant nog 1 min.

13
13
  • 2 tl Engelse mosterd
  • 2 tl ahornsiroop

Besmeer de bovenkanten met de mosterd en daarna met de ahornsiroop en laat de ham uit de pan glijden.

14
14

Steek met de koekjesvorm 4 cirkels uit het vlees. Houd ze warm door ze op een bakplaat in de oven te leggen.

15
15
  • 4 eieren

Bak intussen de eieren. Vet de deegringen nog een keer in.

16
16
  • 1 el zonnebloemolie

Doe de olie in de pan, breek de eieren in de ringen en bak de eieren 2 tot 3 min. tot het eiwit is gestold.

17
17

Verdeel de aardappelcrumpets over 4 borden. Leg er een plak ham en een gebakken ei op, leg daar de tomaatjes op en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.