Oven­kip & chips met yog­hurt-munt­dip

Wie likt er niet zijn vingers af bij drumsticks met frites.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Wie likt er niet zijn vingers af bij drumsticks met frites. 4 personen
2 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Verdeel ze met de kipdrumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie met de oregano en pers 1.5 teen knoflook erboven. Besprenkel de aardappel en kip met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in de oven in ca. 40 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Pluk de ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de munt en het citroenrasp met de yoghurt en pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  4. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Meng met de dressing. Serveer de kip & chips met de yoghurt-muntdip en de komkommersalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ovenkip & chips met yoghurt-muntdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­kip & chips met yog­hurt-munt­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes.

3
3
  • 500 g kipdrumsticks
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1½ teen knoflook

Verdeel ze met de kipdrumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie met de oregano en pers de knoflook erboven.

4
4

Besprenkel de aardappel en kip met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in de oven in ca. 40 min. gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 4 takjes munt
  • 1 citroen

Pluk de ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 200 ml volle yoghurt
  • ½ teen knoflook

Meng de munt en het citroenrasp met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 komkommer
  • 3 el honing mosterd sladressing

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Meng met de dressing.

8
8

Serveer de kip & chips met de yoghurt-muntdip en de komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.