Aard­bei­en-kwarkt­ri­f­le

Een snel nagerecht in een mooi jasje.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Een snel nagerecht in een mooi jasje. 4 personen
2 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 jampotten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer in de lengte. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Roer het merg en de poedersuiker door de kwark. Verkruimel de muffins en verdeel over de bodem van de jampotjes.
  2. Verdeel de kwark en aardbeien over de potjes. Garneer met poedersuiker.

bewaartip:

Je kunt de nagerechten een halve dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeien-kwarktrifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en-kwarkt­ri­f­le

1
1
  • 400 g aardbeien
  • 1 vanillestokje

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer in de lengte. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

2
2
  • 3 el poedersuiker
  • 500 g volle Franse kwark
  • 120 g petits muffins chocolats

Roer het merg en de poedersuiker door de kwark. Verkruimel de muffins en verdeel over de bodem van de jampotjes.

3
3
  • ½ el poedersuiker

Verdeel de kwark en aardbeien over de potjes. Garneer met poedersuiker.

bewaartip:

Je kunt de nagerechten een halve dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.