An­dij­vie­s­a­la­de

Fris en pittig samen in één salade.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Fris en pittig samen in één salade. 4 personen
2 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Snijd ondertussen de artisjokharten in parten en de radijsjes in kwarten. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.
  2. Klop de olie, mayonaise, mosterd en de helft van de dragon in een ruime schaal tot dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de artisjokharten, radijsjes en andijvie toe en meng het geheel door elkaar. Verdeel het ei over de salade en bestrooi met de rest van de dragon en de kappertjes.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas en geroosterd AH Liefde & Passie meerzadenbrood.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Andijviesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­s­a­la­de

1
1
  • 4 grote eieren
  • 400 g artisjokharten
  • 200 g radijsjes

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Snijd ondertussen de artisjokharten in parten en de radijsjes in kwarten.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el gedroogde dragon

Klop de olie, mayonaise, mosterd en de dragon in een ruime schaal tot dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 250 g fijngesneden andijvie

Voeg de artisjokharten, radijsjes en andijvie toe en meng het geheel door elkaar.

5
5
  • 1 el gedroogde dragon
  • 2 el kappertjes

Verdeel het ei over de salade en bestrooi met de dragon en de kappertjes.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas en geroosterd AH Liefde & Passie meerzadenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.