Tem­peh sa­té

Het marineren duurt even, maar dan heb je ook wat: sojasaté met die échte Indonesische smaak.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht Het marineren duurt even, maar dan heb je ook wat: sojasaté met die échte Indonesische smaak. 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in stukjes van 1 cm.
  2. Doe de helft van de ketjap, 1 el olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap toe. Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren.
  3. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Doe de rest van de ketjap, de pindakaas en kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een egaal mengsel. Voeg de rode peper toe en pers de teen knoflook erboven. Breng verder op smaak met limoensap.
  5. Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  6. Leg de sateetjes op een schaal en schenk de satésaus erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte groenten en pandanrijst.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 2.355 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid

Tempeh saté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tem­peh sa­té

1
1
  • 250 g tempeh

Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in stukjes van 1 cm.

2
2
  • 5 el ketjap manis
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 limoen

Doe de ketjap, olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap toe.

3
3

Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4
  • 1 rode peper

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 5 el ketjap manis
  • 100 g pindakaas
  • 200 ml kokosmelk

Doe de rest van de ketjap, de pindakaas en kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een egaal mengsel.

6
6
  • 1 teen knoflook

Voeg de rode peper toe en pers de teen knoflook erboven. Breng verder op smaak met limoensap.

7
7

Rijg de tempeh aan de satéprikkers.

8
8
  • 4 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

9
9
  • 3 el gebakken uitjes

Leg de sateetjes op een schaal en schenk de satésaus erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte groenten en pandanrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.