Ta­co­co­nes met pit­ti­ge zalm en ja­la­pe­ño-crè­me

Tacocones met pittige zalm en jalapeño-crème

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Tacocones met pittige zalm en jalapeño-crème 4 personen
3 26

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de tacocones volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  3. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Snijd ¾ van de koriander fijn en meng met de crème fraîche, gemalen koriander, jalapeñopeper, het limoenrasp en 1 el -sap.
  5. Snijd de komkommer in dunne plakjes en haal de blaadjes van het kropje sla los. Verdeel de zalm in vlokken en bestrooi met 2 tl chili seasoning mix.
  6. Leg in elke taco een blaadje sla en schep er ½ el pittige crème fraîche in. Verdeel er de komkommer, zalm en rest van de crème fraîche over.
  7. Garneer met de rest van de koriander en bestrooi met de rest van de chili seasoning mix.

variatietip:

Je kunt in plaats van zalm ook gebakken garnalen gebruiken.

variatietip:

Je kunt in plaats van zalm ook gebakken garnalen gebruiken.

combinatietip:

Lekker met rijstsalade met geroosterde paprika. Kijk voor het recept elders op deze site.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 2 g
Tags

Tacocones met pittige zalm en jalapeño-crème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co­co­nes met pit­ti­ge zalm en ja­la­pe­ño-crè­me

1
1
  • 12 tacocones

Bereid de tacocones volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 1 jalapeñopeper

Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 15 g koriander
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)

Snijd ¾ van de koriander fijn en meng met de crème fraîche, gemalen koriander, jalapeñopeper, het limoenrasp en 1 el -sap.

5
5
  • 4 snackkomkommers
  • 1 kropje babyromainesla
  • 250 g warmgerookte zalmstukken
  • 2 tl chili seasoning mix

Snijd de komkommer in dunne plakjes en haal de blaadjes van het kropje sla los. Verdeel de zalm in vlokken en bestrooi met de chili seasoning mix.

6
6

Leg in elke taco een blaadje sla en schep er ½ el pittige crème fraîche in. Verdeel er de komkommer, zalm en rest van de crème fraîche over.

7
7
  • 1 tl chili seasoning mix

Garneer met de rest van de koriander en bestrooi met de rest van de chili seasoning mix.

variatietip:

Je kunt in plaats van zalm ook gebakken garnalen gebruiken.

variatietip:

Je kunt in plaats van zalm ook gebakken garnalen gebruiken.

combinatietip:

Lekker met rijstsalade met geroosterde paprika. Kijk voor het recept elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.