Scram­b­led tofu met to­maat

Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tomaatjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant. Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  2. Snipper de sjalot. Laat de tofu uitlekken.
  3. Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min. Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.
  5. Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 3 g
Tags

Scrambled tofu met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Scram­b­led tofu met to­maat

1
1
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 1 el zonnebloemolie

Halveer de tomaatjes. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant.

2
2

Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

3
3
  • 1 sjalot
  • 250 g tofu

Snipper de sjalot. Laat de tofu uitlekken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min.

5
5
  • ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 2 tl selderiezout

Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 5 g platte peterselie
  • 4 sneetjes speltbrood

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.

7
7

Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.