Cros­ti­ni’s met raap­ste­len, pijn­boom­pit­ten en ci­troen

Knapperig ovenhapje voor bij een voorjaarsborrel.

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Knapperig ovenhapje voor bij een voorjaarsborrel. 20 stuks
2 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het brood en de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Doe 2 el olie in een kommetje, pers de knoflook erboven en roer door. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie. Bak de crostini’s in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers een halve vrucht uit. Rasp de kaas en snijd de raapstelen grof.
  4. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de raapstelen 2 min. Neem de pan van het vuur en schep de pijnboompitten, kaas en het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel het raapstelenmengsel over de crostini’s en serveer.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 1 g
Tags

Crostini’s met raapstelen, pijnboompitten en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cros­ti­ni’s met raap­ste­len, pijn­boom­pit­ten en ci­troen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 ciabatta

Snijd de kapjes van het brood en de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 1 teen knoflook

Doe de olie in een kommetje, pers de knoflook erboven en roer door. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie.

4
4

Bak de crostini’s in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant.

5
5
  • 1 citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 300 g raapstelen

Rasp de gele schil van de citroen en pers een halve vrucht uit. Rasp de kaas en snijd de raapstelen grof.

6
6
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de raapstelen 2 min.

7
7
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Neem de pan van het vuur en schep de pijnboompitten, kaas en het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel het raapstelenmengsel over de crostini’s en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.