Brood­je ge­rook­te wor­tel (sand­wich smo­ked car­rots)

In Amerika bereiden ze alles op de barbecue, zelfs fijngesneden wortel. En lekker dat het is!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht In Amerika bereiden ze alles op de barbecue, zelfs fijngesneden wortel. En lekker dat het is! 4 personen
2 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • schaal rooksnippers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Doe de rooksnippers in een kom en schenk er zo veel water bij dat het onder staat. Laat 30 min. weken. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in lange dunne reepjes van ½ cm dik (julienne). Kook 3 min. in water. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Laat de houtsnippers uitlekken en doe in de rookschaal. Verwijder het rooster van de barbecue en zet het bakje tussen de kolen. Leg het rooster terug. Doe de peen in de grillschaal en gril 10 min. op het rooster van de barbecue.
  3. Meng ondertussen de ketchup, keukenstroop, appelciderazijn, rietsuiker, paprikapoeder, mosterd en 1 tl tabasco in een steelpan. Pers de knoflook erboven. Breng de saus op middelhoog vuur aan de kook en laat 10 min. op laag vuur pruttelen.
  4. Meng de peen door de saus. Halveer de witte bollen en laat de rauwkostmix uitlekken. Meng de rauwkost met de rodekool.
  5. Beleg de onderste helften van de broodjes met de rauwkost. Verdeel de peen erover en breng op smaak met de rest van de tabasco.
video

Ro­ken op de bar­be­cue

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid

Broodje gerookte wortel (sandwich smoked carrots)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je ge­rook­te wor­tel (sand­wich smo­ked car­rots)

1
1

Steek de barbecue aan. Doe de rooksnippers in een kom en schenk er zo veel water bij dat het onder staat. Laat 30 min. weken.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 500 g winterpeen

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in lange dunne reepjes van ½ cm dik (julienne). Kook 3 min. in water. Giet af en laat goed uitlekken.

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

3
3

Laat de houtsnippers uitlekken en doe in de rookschaal. Verwijder het rooster van de barbecue en zet het bakje tussen de kolen. Leg het rooster terug.

4
4

Doe de peen in de grillschaal en gril 10 min. op het rooster van de barbecue.

5
5
  • 100 ml ketchup
  • 2 el keukenstroop
  • 50 ml appelciderazijn
  • 2 el rietsuiker
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl tabasco
  • 1 teen knoflook

Meng ondertussen de ketchup, keukenstroop, appelciderazijn, rietsuiker, paprikapoeder, mosterd en tabasco in een steelpan. Pers de knoflook erboven.

6
6

Breng de saus op middelhoog vuur aan de kook en laat 10 min. op laag vuur pruttelen.

7
7
  • 4 witte bollen
  • 400 g wittekoolrauwkost
  • 150 g gesneden rodekool

Meng de peen door de saus. Halveer de witte bollen en laat de rauwkostmix uitlekken. Meng de rauwkost met de rodekool.

8
8
  • 1 tl tabasco

Beleg de onderste helften van de broodjes met de rauwkost. Verdeel de peen erover en breng op smaak met de rest van de tabasco.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.