Har­ti­ge pom­poen­taart

Van kokos en komijn tot pinda’s en tomaat: genoeg te proeven in deze hartige taart.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Van kokos en komijn tot pinda’s en tomaat: genoeg te proeven in deze hartige taart. 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pompoen en snijd in de lengte in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schil de gember en snijd heel fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Breng met de gember, pompoen, coconut cream, gemalen koriander en komijn aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
  2. Verwijder het citroengras en pureer in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Vet de springvorm in met de boter. Doe de kokosolie, pepsels en 1 ei in de kom van de keukenmachine en maal in 1 min. fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.
  5. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de bosui fijn. Klop de rest van de eieren los. Meng de eieren al roerend door het pompoenmengsel en schenk op de bodem in de springvorm. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de vulling.
  6. Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de bosui.

serveertip:

Lekker met een frisse groene salade.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 1.330 mg
  • vezels 6 g
Tags

Hartige pompoentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge pom­poen­taart

1
  • 1 pompoen

Schil de pompoen en snijd in de lengte in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

2
  • 2 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras

Schil de gember en snijd heel fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.

3
  • 165 ml coconut cream
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Breng met de gember, pompoen, coconut cream, gemalen koriander en komijn aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.

4

Verwijder het citroengras en pureer in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verwarm de oven voor op 180 °C.

6
  • 2 g boter
  • 6 el kokosolie
  • 230 g pinda pepsels
  • 1 ei

Vet de springvorm in met de boter. Doe de kokosolie, pepsels en het ei in de kom van de keukenmachine en maal in 1 min. fijn.

7

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.

8
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 bosuitje
  • 4 eieren

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de bosui fijn. Klop de eieren los.

9

Meng de eieren al roerend door het pompoenmengsel en schenk op de bodem in de springvorm. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de vulling.

10

Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de bosui. Lekker!

serveertip:

Lekker met een frisse groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.