Pap­par­del­le met can­tha­rel­len­ra­gout

Cantharellen zijn heerlijk in dit Italiaans getinte pastagerecht met biefstuk.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Cantharellen zijn heerlijk in dit Italiaans getinte pastagerecht met biefstuk. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de cantharellen in gelijke stukken. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
  2. Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
  3. Voeg de ui toe aan de pan en fruit 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en cantharellen toe en bak 3 min.
  4. Breng ondertussen het bouillontablet met het water aan de kook. Roer de bloem door het paddenstoelenmengsel en bak 1 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed tot een gebonden saus ontstaat.
  5. Voeg de slagroom, de rest van de bouillon, peper en zout toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en warm nog 5 min.
  6. Verhit ondertussen de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de knolselderij in 5 min. op hoog vuur al omscheppend rondom bruin.
  7. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  8. Snijd de peterselie fijn en snijd de biefstuk in dunne plakjes.
  9. Serveer de pasta in grote diepe borden met de ragout. Verdeel de knolselderij erover en leg de biefstukplakjes erop. Garneer met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 107 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 785 mg
  • vezels 15 g
Tags

Pappardelle met cantharellenragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met can­tha­rel­len­ra­gout

1
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 200 g cantharellen
  • 750 g knolselderij

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de cantharellen in gelijke stukken. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2
  • 300 g biefstuk
  • 25 g boter

Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3

Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.

4

Voeg de ui toe aan de pan en fruit 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en cantharellen toe en bak 3 min.

5
  • 1 runderbouillontablet
  • 250 ml kraanwater

Breng ondertussen het bouillontablet met het water aan de kook.

6
  • 30 g bloem

Roer de bloem door het paddenstoelenmengsel en bak 1 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed tot een gebonden saus ontstaat.

7
  • 125 ml slagroom

Voeg de slagroom, de rest van de bouillon, peper en zout toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en warm nog 5 min.

8
  • 25 g boter

Verhit ondertussen de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de knolselderij in 5 min. op hoog vuur al omscheppend rondom bruin.

9
  • 500 g pappardelle all'uovo

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

10
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en snijd de biefstuk in dunne plakjes.

11

Serveer de pasta in grote diepe borden met de ragout. Verdeel de knolselderij erover en leg de biefstukplakjes erop. Garneer met de peterselie. Lekker!

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.