Pad­den­stoe­len­soep met raap­ste­len­pes­to

Een licht gebonden soep met de uitgesproken smaak van paddenstoelen.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Een licht gebonden soep met de uitgesproken smaak van paddenstoelen. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de champignons in kwarten en halveer de grote paddenstoelen uit de melange. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
  2. Verhit 45 ml olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, gember en tijm toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons en paddenstoelen toe en bak ze 3 min. mee.
  3. Doe ondertussen het bouillontablet en het water in een andere pan en breng aan de kook. Roer de bloem goed door de paddenstoelen en bak 1 min. mee.
  4. Schenk de helft van de bouillon in de pan en roer goed tot de soep begint te binden. Giet dan de rest van de bouillon erbij. Breng de soep tegen de kook aan en laat 5 min. zachtjes koken.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer de raapstelen met de kaas, pijnboompitten en rest van de olie tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de soep in diepe kommen en schep een lepel pesto door de soep.

bereidingstip:

Maak er een maaltijdsoep van door een blik uitgelekte linzen toe te voegen nadat alle bouillon is toegevoegd.

variatietip:

In plaats van raapstelen kun je ook pittige rucola (zak 40 g) gebruiken.

combinatietip:

Lekker met pain cereales (brood).

serveertip:

Serveer de rest van de pesto op een stukje stokbrood bij de soep.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 690 mg
  • vezels 3 g
Tags

Paddenstoelensoep met raapstelenpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­soep met raap­ste­len­pes­to

1
  • 250 g champignons
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snijd de champignons in kwarten en halveer de grote paddenstoelen uit de melange.

2
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.

3
  • 45 ml olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, gember en tijm toe en bak 1 min. mee.

4

Voeg de champignons en paddenstoelen toe en bak ze 3 min. mee.

5
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet
  • 1 liter heet water

Doe ondertussen het bouillontablet en het water in een andere pan en breng aan de kook.

6
  • 30 g bloem

Roer de bloem goed door de paddenstoelen en bak 1 min. mee.

7

Schenk de helft van de bouillon in de pan en roer goed tot de soep begint te binden. Giet dan de rest van de bouillon erbij.

8

Breng de soep tegen de kook aan en laat 5 min. zachtjes koken.

9
  • 30 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

10
  • 50 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas.

11
  • 100 g raapstelen
  • 80 ml olijfolie

Pureer de raapstelen met de kaas, pijnboompitten en rest van de olie tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12

Schep de soep in diepe kommen en schep een lepel pesto door de soep. Lekker!

bereidingstip:

Maak er een maaltijdsoep van door een blik uitgelekte linzen toe te voegen nadat alle bouillon is toegevoegd.

variatietip:

In plaats van raapstelen kun je ook pittige rucola (zak 40 g) gebruiken.

combinatietip:

Lekker met pain cereales (brood).

serveertip:

Serveer de rest van de pesto op een stukje stokbrood bij de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.