La­sag­ne in a jar

Maak deze lasagnepotjes van tevoren klaar, dan hoef je ze alleen nog op te warmen in de magnetron en kun je ze binnen 5 minuten serveren.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Maak deze lasagnepotjes van tevoren klaar, dan hoef je ze alleen nog op te warmen in de magnetron en kun je ze binnen 5 minuten serveren. 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 weckpotten (à 500 ml)
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 2 min. uit.
  2. Voeg de Italiaanse roerbakmix en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook.
  3. Voeg het rundergehakt toe en duw het met een houten spatel uit elkaar. Laat de saus 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.
  4. Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat 2 min. garen. Voeg de melk toe en roer met een garde tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg 2/3 van de kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
  5. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen in de breedte en kook ze in delen in 2 min. gaar. Bewaar ze in een kom koud water zodat ze niet aan elkaar plakken.
  6. Breng de tomatensaus op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
  7. Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de vier potten. Verdeel daarover 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum.
  8. Dek af met twee halve lasagnebladen. Bedek weer met 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum. Dek weer af met twee halve lasagnebladen en de rest van de tomatensaus en bechamelsaus en weer ¼ van het basilicum. Eindig met lasagnebladen.
  9. Bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de rest van het basilicum.
  10. Verwijder het ijzer van de weckpotten en verwarm de lasagne zonder deksel 5 min. in de magnetron op vol vermogen.

bewaartip:

Je kunt de lasagne in a jar 1 maand in de vriezer bewaren. Laat voor gebruik helemaal ontdooien.

video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 2.050 mg
  • vezels 6 g
Tags

Lasagne in a jar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne in a jar

1
1
  • 100 g ontbijtspek

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 2 min. uit.

2
2
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 700 g tomato frito

Voeg de Italiaanse roerbakmix en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook.

3
3
  • 300 g rundergehakt

Voeg het rundergehakt toe en duw het met een houten spatel uit elkaar. Laat de saus 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.

4
4
  • 25 g boter
  • 25 g bloem

Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat 2 min. garen.

5
5
  • 300 ml melk
  • 175 g geraspte oude kaas

Voeg de melk toe en roer met een garde tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg 2/3 van de kaas toe en roer tot deze gesmolten is.

6
6

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook.

7
7
  • 250 g verse lasagnebladen

Halveer de lasagnebladen in de breedte en kook ze in delen in 2 min. gaar. Bewaar ze in een kom koud water zodat ze niet aan elkaar plakken.

8
8
  • 3 el balsamicoazijn
  • 15 g basilicum

Breng de tomatensaus op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.

9
9

Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de vier potten. Verdeel daarover 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum.

10
10

Dek af met twee halve lasagnebladen. Bedek weer met 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum.

11
11

Dek weer af met twee halve lasagnebladen en de rest van de tomatensaus en bechamelsaus en weer ¼ van het basilicum. Eindig met lasagnebladen.

12
12

Bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de rest van het basilicum.

13
13

Verwijder het ijzer van de weckpotten en verwarm de lasagne zonder deksel 5 min. in de magnetron op vol vermogen. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de lasagne in a jar 1 maand in de vriezer bewaren. Laat voor gebruik helemaal ontdooien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.