Chee­se­ca­ke in a jar

Een tropische verrassing. Leuk om cadeau te doen en om op te eten.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Een tropische verrassing. Leuk om cadeau te doen en om op te eten. 4 personen
2 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • 4 jampotten (inhoud 300 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruim. Doe het kruim in een kom en meng met de malibu. Verdeel het koekkruim over de bodems van de jampotten en druk met de bolle kant van een (soep)lepel aan.
  2. Schil de kiwi’s en snijd in blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de ananas en papayastukjes ook in blokjes van ½ x ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de kiwi, ananas en papaya tot fruitsalade.
  3. Klop de slagroom stijf. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Hang de kom met chocolade in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).
  4. Roer voor de roomkaasvulling de monchou los en meng met de slagroom en de gesmolten chocolade.
  5. Verdeel de helft van de fruitsalade over de vier koekbodems en bedek met de roomkaasvulling. Verdeel de rest van de fruitsalade erover en laat de cheesecakes afgedekt 30 min. opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de limoen uit het bakje papaya in vier partjes. Garneer met de limoenpartjes.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 3 g
Tags

Cheesecake in a jar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chee­se­ca­ke in a jar

1
  • 120 g Nizza kokos
  • 4 el Malibu

Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruim. Doe het kruim in een kom en meng met de malibu.

2

Verdeel het koekkruim over de bodems van de jampotten en druk met de bolle kant van een (soep)lepel aan.

3
  • 2 kiwi's
  • 250 g ananasstukjes
  • 200 g papaya met lime chunks

Schil de kiwi’s en snijd in blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de ananas en papayastukjes ook in blokjes van ½ x ½ cm.

4
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de kiwi, ananas en papaya tot fruitsalade.

5
  • 125 ml slagroom
  • 100 g witte chocolade

Klop de slagroom stijf. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom.

6

Hang de kom met chocolade in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).

7
  • 100 g MonChou

Roer voor de roomkaasvulling de monchou los en meng met de slagroom en de gesmolten chocolade.

8

Verdeel de helft van de fruitsalade over de vier koekbodems en bedek met de roomkaasvulling.

9

Verdeel de rest van de fruitsalade erover en laat de cheesecakes afgedekt 30 min. opstijven in de koelkast.

10

Snijd de limoen uit het bakje papaya in vier partjes. Garneer met de limoenpartjes. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.