Boun­ty­koek­jes

Gek op bounty’s? Dan zijn deze koekjes met kokosvulling écht iets voor jou.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Gek op bounty’s? Dan zijn deze koekjes met kokosvulling écht iets voor jou. 20 stuks
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • uitsteekvormpjes
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het cacaopoeder, zout en de bloem in een kom. Klop in een andere kom met een mixer de boter en basterdsuiker romig. Voeg het ei toe en meng erdoor. Meng met een spatel het cacao-bloemmengsel erdoor tot een samenhangend deeg ontstaat.
  2. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm. Steek er 40 koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak in ca. 15 min. in de oven gaar en knapperig. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  5. Meng ondertussen voor de vulling de kokosolie met de poedersuiker en geraspte kokos. Voeg, als het te droog is, 1 of 2 el warm water toe.
  6. Schep met twee theelepels op de helft van de koekjes wat kokosvulling en beleg deze met de rest van de koekjes. Duw ze zachtjes aan, zodat de vulling langs de rand zichtbaar is.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 2 g
Tags

Bountykoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boun­ty­koek­jes

1
  • 75 g cacaopoeder
  • 1 mespunt zout
  • 100 g bloem

Meng het cacaopoeder, zout en de bloem in een kom.

2
  • 100 g boter
  • 200 g donkere basterdsuiker

Klop in een andere kom met een mixer de boter en basterdsuiker romig.

3
  • 1 ei

Voeg het ei toe en meng erdoor. Meng met een spatel het cacao-bloemmengsel erdoor tot een samenhangend deeg ontstaat.

4

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

5

Verwarm de oven voor op 160 °C.

6
  • 2 g bloem

Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm. Steek er 40 koekjes uit.

7

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

8

Bak in ca. 15 min. in de oven gaar en knapperig. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

9
  • 60 g kokosolie
  • 60 g poedersuiker
  • 30 g geraspte kokos

Meng ondertussen voor de vulling de kokosolie met de poedersuiker en geraspte kokos. Voeg, als het te droog is, 1 of 2 el warm water toe.

10

Schep met twee theelepels op de helft van de koekjes wat kokosvulling en beleg deze met de rest van de koekjes.

11

Duw ze zachtjes aan, zodat de vulling langs de rand zichtbaar is. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.