Azi­a­tisch vis­pak­ket­je met ko­kos­rijst

In de oven stoomt de hete kokosmelk in de pakketjes de groenten en de vis gaar en geeft ze meteen een lekkere oosterse smaak.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In de oven stoomt de hete kokosmelk in de pakketjes de groenten en de vis gaar en geeft ze meteen een lekkere oosterse smaak. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil en rasp de gember. Verwijder de steelaanzet van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel fijn.
  3. Meng de peultjes, paprika, gember, peper, het citroengras, de peen en 1 el van de currypasta in een kom. Rasp de santen erboven en meng erdoor.
  4. Leg op elk stuk bakpapier een gelijk stuk vis. Besmeer het bakpapier rond de vis met de helft van de kokosolie en verdeel de groenten erover. Bestrooi eventueel met zout.
  5. Vouw de zijkanten van het bakpapier over de vis heen en vouw vervolgens de voor- en achterkanten naar boven toe zodat een pakketje ontstaat. Giet de helft van de kokosmelk in de pakketjes en rol het papier zo op, dat de pakketjes vast blijven zitten en er straks geen stoom kan ontsnappen. Zet de pakketjes op de bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  6. Verhit ondertussen de rest van de kokosolie in de wok en bak de rijst met de rest van de currypasta 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de rest van de kokosmelk erbij en warm nog 3 min. door.
  7. Leg de vispakketjes op borden en vouw ze open aan tafel. Serveer met de rijst.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid

Aziatisch vispakketje met kokosrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­tisch vis­pak­ket­je met ko­kos­rijst

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 200 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

3
  • 200 g peultjes

Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes.

4
  • 1 rode paprika
  • 3 cm verse gember

Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil en rasp de gember.

5
  • 1 rode peper

Verwijder de steelaanzet van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

6
  • 1 stengel citroengras

Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel fijn.

7
  • 150 g peen julienne
  • 1 el groene currypasta
  • 50 g santen

Meng de peultjes, paprika, gember, peper, het citroengras, de peen en currypasta in een kom. Rasp de santen erboven en meng erdoor.

8
  • 400 g tilapiafilets

Leg op elk stuk bakpapier een gelijk stuk vis.

9
  • 1 el kokosolie

Besmeer het bakpapier rond de vis met de kokosolie en verdeel de groenten erover. Bestrooi eventueel met zout.

10

Vouw de zijkanten van het bakpapier over de vis heen en vouw vervolgens de voor- en achterkanten naar boven toe zodat een pakketje ontstaat.

11
  • 100 ml kokosmelk

Giet de kokosmelk in de pakketjes en rol het papier zo op, dat de pakketjes vast blijven zitten en er straks geen stoom kan ontsnappen.

12

Zet de pakketjes op de bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

13
  • 1 el kokosolie
  • 2 el groene currypasta

Verhit ondertussen de kokosolie in de wok en bak de rijst met de currypasta 3 min. op middelhoog vuur.

14
  • 100 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk erbij en warm nog 3 min. door.

15

Leg de vispakketjes op borden en vouw ze open aan tafel. Serveer met de rijst. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.