Rain­bow bloem­tor­til­la's

Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 15 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel. 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een ruime kom de bloem met het zout en bakpoeder. Doe de ontdooide spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
  2. Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  3. Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol met de deegroller uit tot cirkels van 18 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietip:

Voor roze tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml bietensap. Voor oranje tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml wortelsap. Je hoeft in beide gevallen het mengsel dan niet te pureren.

combinatietip:

Lekker met humussalade, plakjes tomaat, rucola en gegrilde kipfiletreepjes.

Tip:

Je kunt de tortilla's een halve dag van tevoren maken. Scheid de tortilla's van elkaar met bakpapier, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 5 g
Tags

Rainbow bloemtortilla's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rain­bow bloem­tor­til­la's

1
1
  • 450 g bloem
  • 1 tl zout
  • ½ tl bakpoeder

Meng in een ruime kom de bloem met het zout en bakpoeder.

2
2
  • 70 g spinazie
  • 150 ml heet water

Doe de ontdooide spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

3
3
  • 120 ml zonnebloemolie

Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg.

4
4

Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

5
5

Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol met de deegroller uit tot cirkels van 18 cm.

6
6

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietip:

Voor roze tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml bietensap. Voor oranje tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml wortelsap. Je hoeft in beide gevallen het mengsel dan niet te pureren.

combinatietip:

Lekker met humussalade, plakjes tomaat, rucola en gegrilde kipfiletreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.