Ori­ën­taal­se rib­kar­bo­na­des met rijst

Een heerlijke roerbakschotel waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een heerlijke roerbakschotel waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de karbonades in repen.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en roerbakmix toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de saus toe en warm 4 min. mee. Meng de taugé door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags

Oriëntaalse ribkarbonades met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ori­ën­taal­se rib­kar­bo­na­des met rijst

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g ribkarbonades

Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de karbonades in repen.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 350 g roerbakmix

Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en roerbakmix toe en bak 4 min. op hoog vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 350 g roerbaksaus oriental
  • 100 g taugé

Voeg de saus toe en warm 4 min. mee. Meng de taugé door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 6 takjes koriander

Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.