Mais­muf­fins

Een feestje op je bord, deze hartige muffins.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Een feestje op je bord, deze hartige muffins. 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Vet de muffinvorm in met 1 el van de boter en bestrooi de holtes met tarwebloem.
  2. Rasp de kaas. Laat de mais uitlekken en doe 2/3 van de mais met de karnemelk in een ruime kom. Pureer met de staafmixer zo glad mogelijk. Voeg de eieren, chilisaus en de rest van de boter toe. Klop met een garde tot een egaal mengsel.
  3. Meng in een andere kom het maismeel, de bakpoeder, het zout en de tarwebloem. Voeg samen met de kaas toe aan het eimengsel en meng glad met een garde. Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm en verdeel de rest van de mais erover.
  4. Bak de maismuffins in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Haal de muffins uit de vorm terwijl ze nog warm zijn.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg eens een fijngesneden jalapeñopeper toe.

serveertip:

Lekker bij chili con carne.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 5 g
Tags

Maismuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mais­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 75 g boter
  • 2 g tarwebloem

Smelt de boter in een steelpan. Vet de muffinvorm in met 1 el van de boter en bestrooi de holtes met tarwebloem.

3
3
  • 100 g extra belegen kaas
  • 340 g crispy mais
  • 250 ml karnemelk

Rasp de kaas. Laat de mais uitlekken en doe 2/3 van de mais met de karnemelk in een ruime kom. Pureer met de staafmixer zo glad mogelijk.

4
4
  • 4 eieren
  • 5 el zoete chilisaus

Voeg de eieren, chilisaus en de rest van de boter toe. Klop met een garde tot een egaal mengsel.

5
5
  • 140 g maismeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 140 g tarwebloem

Meng in een andere kom het maismeel, de bakpoeder, het zout en de tarwebloem.

6
6

Voeg samen met de kaas toe aan het eimengsel en meng glad met een garde.

7
7

Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm en verdeel de rest van de mais erover.

8
8

Bak de maismuffins in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Haal de muffins uit de vorm terwijl ze nog warm zijn.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg eens een fijngesneden jalapeñopeper toe.

serveertip:

Lekker bij chili con carne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.