Spek­lap­jes met tui­n­erw­ten-ru­co­la­s­ala­de

De combinatie van yoghurt, appel, kokos en stroop geven dit gerecht een heerlijk friszoete smaak.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De combinatie van yoghurt, appel, kokos en stroop geven dit gerecht een heerlijk friszoete smaak. 4 personen
2 2

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tuinerwten in 4 min. beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokoschips in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de tuinerwten met de rucola. Besprenkel met de yoghurtdressing en bestrooi met de kokoschips.
  2. Halveer de speklapjes in de breedte. Verhit opnieuw de koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schil en rasp ondertussen de gember. Meng met de ketchup, gerstemoutstroop en azijn. Giet het achtergebleven vet van de speklapjes af. Voeg de ketchupsaus toe en warm 2 min. mee. Serveer de speklapjes met de saus en de salade.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 9 g
Tags

Speklapjes met tuinerwten-rucolasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek­lap­jes met tui­n­erw­ten-ru­co­la­s­ala­de

1
1
  • 450 g tuinerwten

Kook de tuinerwten in 4 min. beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 50 g kokoschips

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokoschips in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 40 g rucola
  • 4 el yoghurt saladedressing

Meng de tuinerwten met de rucola. Besprenkel met de yoghurtdressing en bestrooi met de kokoschips.

4
4
  • 4 speklapjes

Halveer de speklapjes in de breedte. Verhit opnieuw de koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 4 cm verse gember
  • 2 el ketchup
  • 1 el gerstemoutstroop
  • 1 el appelciderazijn

Schil en rasp ondertussen de gember. Meng met de ketchup, gerstemoutstroop en azijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

6
6

Giet het achtergebleven vet van de speklapjes af. Voeg de ketchupsaus toe en warm 2 min. mee. Serveer de speklapjes met de saus en de salade.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.