Thai­se kip­pen­soep

Lekker oosters met kokosmelk, gember en groene curry.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker oosters met kokosmelk, gember en groene curry. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de kippenbouillon, kokosmelk, kipdrumsticks, gember, groene curry en het water in een soeppan, roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip in 25 min. garen.
  2. Neem de gember en kip uit de pan en haal het vlees van de drumsticks. Doe het vlees, de rijst, peper en zout in de pan en laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd toe aan de soep. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de waterkers erover.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 6 g
Tags

Thaise kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­pen­soep

1
1
  • 3 cm verse gember

Schil de gember en snijd in plakjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 400 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 g kipdrumsticks
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 200 ml kraanwater

Doe de kippenbouillon, kokosmelk, kipdrumsticks, gember, groene curry en het water in een soeppan, roer goed door en breng aan de kook.

3
3

Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip in 25 min. garen.

4
4

Neem de gember en kip uit de pan en haal het vlees van de drumsticks.

5
5
  • 150 g zwarte rijst

Doe het vlees, de rijst, peper en zout in de pan en laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

6
6
  • 400 g sperziebonen

Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd toe aan de soep.

7
7
  • 1 citroen

Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

8
8
  • 75 g waterkers

Schep de soep in kommen en verdeel de waterkers erover.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.