To­ma­ten­ch­ut­ney

De lekkerste chutney maak je zelf.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De lekkerste chutney maak je zelf. 5 stuks
3 9

Ingrediënten

5 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • weckpot (à 500 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de tomaten in partjes. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Breng de tomaten, ui en gember met de overige ingrediënten aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat op middelhoog vuur 20 min. koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Vul de weckpot tot de rand met de tomatenchutney. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid

Tomatenchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­ch­ut­ney

1
1
  • 500 g trostomaten
  • 300 g rode uien
  • 3 cm verse gember

Snijd de tomaten in partjes. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.

2
2

Breng de tomaten, ui en gember met de overige ingrediënten aan de kook in een pan met dikke bodem.

3
3

Laat op middelhoog vuur 20 min. koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Vul de weckpot tot de rand met de tomatenchutney. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.